4tB+R: Km. 0, l’aventura comença (triem temes, fem grups)

Aquesta setmana hem engegat els motors. No sabem ben bé com anirà ni si ho aconseguirem però, com diu la frase clàssica, “Alea jacta est” (“El dau està tirat”). Després de junts fixar una pregunta per concretar els temes i perquè ens servissin de fil conductor de la recerca (d’aquí el nom de 4t B + R que usarem a partir d’ara) que volem fer, ara hem estat capaços de constituir els grups.

En tindrem dos dedicats a bussejar sobre la diversitat lingüística en el món i respondre la qüestió de si “És bo o és dolent que parlem idiomes diversos?”. L’un està constituït per Otman Ezenanne, Flavio Matas, Juan Antonio Ramis, Álvaro Fulán i José Manuel Serrano. L’altre reuneix Pamela Borislavova, Neus Costa, Neus Tur i Noemí Cardona.

Després, Marina Marí, Andrea Tomillero, Oscar Dudek i Dylan Paul Headen han decidit fer la recerca sobre la literatura clàssica occidental fins a l’Edat Mitjana per tal de donar una resposta a la pregunta de si “Ens diuen res encara els clàssics sobre el món que vivim?”.

Un quart grup, el d’Unai Rodríguez, Alba Marí, Laura Ferrer i Maria Marí focalitzarà la seva atenció en la salut de la Terra i intentarà respondre la qüestió de si “la nostra generació podria sobreviure al col·lapse ecològic del Planeta?”.

Marina Yeste, Andrea Núñez, Cristina Prats i Jennifer Helling faran una síntesi dels orígens de la nostra espècie i miraran de respondre la qüestió de si “Hi ha una sola Humanitat o som fruit de l’evolució d’espècies d’homínids ben diferents?”.

Finalment, Sara Masallera, Daniel Martín, Xicu Mateu Planells i Natasha Gianniti faran una immersió en la història de l’Eivissa pre-catalana per explicar-nos “Què té a veure la història antiga de l’illa amb la realitat eivissenca del segle 21?”.

Com sempre, per començar és bo inspirar-se tafanejant mostres de treballs exemplars. No deixeu de tastar aquest enllaç, ple de suggeriments i mostres.

La setmana que ve, fins dijous 11, cada grup presentarà el seu “Pla de Treball” perquè dia 21 de novembre les recerques puguin arribar a bon port. Hi ha feina per endavant però així – buscant companys i companyes competents i fent un pla indicatiu on es reparteix tasques amb periodització realista – és com es fan també els treballs científics avançats i els projectes en el món de les grans empreses. Ànim, alumnes, i endavant!

Deixa un comentari