Guió per fer l’exposició oral

A parlar bé en públic, se n’aprèn. És una habilitat cada cop més valorada a l’hora d’aconseguir un treball qualificat i de seguir estudis universitaris. Per això, cal que practiquem a classe i millorem, a poc a poc, la nostra competència comunicativa.

Un element clau perquè la xerrada sigui efectiva i agradi és que estigui ben preparada des de dies abans. Així, una bona exposició oral comença per confegir un guió ben pensat. El professor l’ha de poder revisar dos o tres dies abans per acabar d’arrodonir-lo i després, el dia de la conferència, el podreu tenir com a “mapa” del que heu de dir sense perdre-us.

Per fer el guió, tindrem en compte que:

– És molt curt, no ha de passar de mitja cara de foli.

– No redactem frases senceres sinó que ens limitem a comprimir al màxim els continguts fonamentals, fins i tot amb abreviatures, usant fletxes, cercles, etc.

– La seva estructura és alhora simple i clara. Consta de quatre parts:

Títol

Per què he triat aquest tema?

3/4 idees principals a comunicar ben ordenades

Conclusió

Després de l’exposició, qui parla ha de ser capaç de contestar el millor que pugui les preguntes del públic. Enguany, se’t posaran dues notes paral·leles: la del professor i la de la resta de la classe. Per ajudar-nos a entendre en què ens hem de fixar per ser cada cop més competents a l’hora de parlar en públic, i de manera anònima, cada company i companya emplenarà una rúbrica com aquesta sobre com ho heu fet: 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s