PISA 2012: Balears, tercera per la cua en comprensió lectora

PISA 2012 Balears: comprensió lectora

Avui s’ha fet públic els resultats de l’informe PISA, el més prestigiós a nivell internacional sobre educació. Cada tres anys, s’hi mesuren, sobretot, tres àmbits: la competència matemàtica, la de ciències i la comprensió lectora. 

Dissortadament, com sempre, Balears ha tret resultats impropis d’una regió rica de la Unió Europea. És la quarta pitjor regió en matemàtiques, la segona pitjor en ciències i, quant a comprensió lectora, objecte de la nostra assignatura, som els tercers per la cua, només superats per Múrcia i Extremadura.

Si us fixeu en el quadre, tenim un 22% de l’alumnat de 15 anys que té un nivell baixíssim o precari de lectura (el doble que a Madrid, la comunitat autònoma espanyola amb millors resultats) i a penes un 4,3% d’alumns excel·lents o molt bons (la meitat que a la regió capitalina i que a la mitjana de l’OCDE). 

Com que és una qüestió per al futur del país, què creieu que es podria fer per millorar la competència lectora entre la gent jove? Què proposaríeu de cara a anys vinents? Gràcies per opinar!

Gràcies a la magnífica feina de l’INEE (Ministeri espanyol d’Educació), us en deixo un resum oficial tant a escala espanyola com internacional

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s