Hi ha esperança per a l’educació! (Menorca Edu21 & Xavier Melgarejo)

Malgrat tots els problemes i l’estat manifestament millorable de la qualitat educativa a les Balears i a Eivissa, no ens podem resignar. Un de les maneres de canviar com a professors i professores però també com a famílies i alumnes és mirar cap a altres experiències.

Xavier Melgarejo és, sens dubte, un dels grans promotors de la millora de les oportunitats de bona educació als Països Catalans i a Espanya. 

Xavier Melgarejo   L’escola ha de ser un espai de llibertat i d’afecte   Les 3 coses que he après

Fa poc ha publicat un llibre ben il·luminador: “Gracias, Finlandia”, que us recomanem vivament.

Plataforma Editorial. gracias  finlandia

Recentment, Melgarejo ha pronunciat una magnífica conferència a Menorca. Us convido a veure-la i a comentar-la. Hi podem aprendre, tothom, molt de com reenfocar el nostre compromís amb la joventut, el tresor de qualsevol país:

Conferència Xavier Melgarejo   YouTube

Perquè a Menorca, des de fa més d’un any, estan movent-se en positiu enmig de la batalla campal de desgast mutu que patim a les Balears. Centenars de mestres i ciutadans i ciutadanes que volen canviar l’educació perquè, governi qui governi, passi a ser una prioritat ciutadana amb un ample consens més enllà de diferències polítiques, han posat en marxa la xarxa Menorca Edu21.

Menorca Edu21

Vist des d’Eivissa o de la resta d’illes, fan molta enveja perquè demostren cada cop més que sí que hi ha alternativa i que podem, si volem, aportar energies netes en favor dels joves. I tot plegat sense reduir les dificultats a problemes de ràtios, pagues extres, substitucions o el TIL sinó reforçant la necessitat d’un pacte ciutadà per l’educació de qualitat. Us convido a conèixer-ne com s’ho fan i què proposen. Segur que podem aprendre’n molt, d’aquest moviment proeducació a Menorca.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s