BENVINGUDES, BENVINGUTS! (HORA D’APRENDRE JUNTS)

Hola a tothom. Aquest curs 2015-16 pot ser un any engrescador. Els grans, els de 1r de Batxiller, esteu entrant en la recta final cap a la universitat. Els més joves ja heu deixat enrere la infància i sou a l’equador de l’educació secundària. Les estadístiques diuen que més de la meitat dels homes no assoliran als 16 anys la graduació en ESO perquè hauran repetit o abandonat. Nosaltres no ens conformem: podem superar això i fer que aprenguem junts molt i millor del que ha passat fins ara. També passa que tenim poques alumnes amb notes excel·lents. Però no ens desanimarem, aquesta és la regla d’or del curs que iniciem. 

Hem d’estar els uns per als altres, fent pinya i donant-nos suport mutu vosaltres i nosaltres, el professorat. Per la meva part, no quedarà. No té cap sentit saber molt com a profe (en el millor dels casos) si els alumnes no progressen, si no fan preguntes, si no fan projectes, si no teniu cada cop més autonomia i criteri propi. Aquesta és la prova del cotó de la bona educació. Les protagonistes sou vosaltres, l’alumnat.

Benvingudes i benvinguts, doncs, gent del teatre, de 2n i 3r d’ESO i de 1r de Batxillerat. El viatge cap a la vostra formació plena continua amb forces renovades. Em teniu al vostre costat. No dubteu a fer consultes, preguntes i demanar explicacions. Intentaré ajudar-vos. Tingueu sempre present que tot plegat, això de l’insti i del sistema educatiu, només es justifica per estar a la vostra disposició perquè el jovent vagi endavant perquè pugui defensar-se el millor possible en un món marcat per les incerteses i la precarietat. Exigiu, qüestioneu, apassioneu-vos amb l’aprenentatge. Hi teniu dret però també és un deure envers la societat i el temps on viviu.

50d4dd2f9521392c0c1a2e3dbdfcc377

Molta sort i bona feina! (Ja heu sentit la cançó d’aquests eivissencs de “Projecte Mut” que alegren la vida arreu?) 

Un pensament sobre “BENVINGUDES, BENVINGUTS! (HORA D’APRENDRE JUNTS)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s